U trendu

Moskva: Imamo pravo da uzvratimo nakon proterivanja diplomata

MOSKVA – Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da ta zemlja zadržava pravo da uzvrati političkim i diplomatskim merama nakon proterivanja 70 ruskih diplomata i administrativnog osoblja iz Bugarske.

Kako je rekla, reč je o pokušaju bugarskog parlamenta koji je izgubio poverenje da zada udarac odnosima sa Rusijom i postojećim mehanizmima bilateralnog dijaloga, prenosi Interfaks.

U međuvremenu, bugarski predsednik Rumen Radev nije mogao da komentariše ovu situaciju, izvestio je Bugarski nacionalni radio.

„Ne mogu da razgovaram o ovom pitanju jer nemam potrebne informacije“, rekao je Radev u Madridu gde prisustvuje samitu NATO odgovarajući na pitanje bugarskih novinara.

Dodao je da se nada da je premijer u tehničkom mandatu doneo ovu odluku na osnovu pouzdanih informacija i da je dobro razmislio i o obimu i o posledicama toga.

Bugarske vlasti saopštile su juče da bi ukupno 70 diplomatskih i administrativno-tehničkih službenika ruske ambasade i drugih ruskih stranih institucija u zemlji trebalo da napusti tu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar