U trendu

Moskva: SAD ćute o planovima razmeštanja nuklearnih sistema

MOSKVA – Vašington se namerno ne oglašava povodom planova o razmeštanju novih nuklearnih sistema, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom objavljivanja izveštaja Stejt departmenta naslovljenog sa: „Pridržavanje i usklađenost sa kontrolom i neširenjem naoružanja i sporazumom o razoružanju u 2021. godini“.

„U izveštaju se ne pominju ‘tektonske promene’ na polju evropske bezbednosti nastale kao posledica širenja vojno-strateške infrastrukture NATO prema granicama Rusije i planovima SAD da rasporede nove sisteme nuklearnog naoružanja“, ukazala je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je ocenila da su američke optužbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružanja neosnovane i da služe da se prikriju destruktivne aktivnosti Vašingtona istakavši da rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup stejt departmenta – ciničan.

„Ozbiljna analiza stanja u ovoj sferi zamenjena je neprikladnim pokušajima da se optužuje Rusija iako Moskva čuva sve svoje ne-strateško nuklearno naoružanje na svojoj teritoriji“, predočila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.