U trendu

Moskva: SAD šire neistine o terorističkim napadima u Rusiji

MOSKVA – Lažna upozorenja o navodnim pretnjama od terorističkih napada u Rusiji koje šire Sjedinjene Američke Države usmerena su na povećanje tenzija i izazivaju konsternaciju, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

„Istrajni napori Vašingtona da se podignu tenzije, posebno u
trenutnoj situaciji i da se šire neproverene informacije o tako osetljivim pitanjima, izazivaju duboko zaprepašćenje“, navodi se u saopštenju ministarstva koje je preneo TAS S.

Ministarstvo je izrazilo nadu da će američke diplomate konačno demonstrirati „odgovoran i profesionalan odnos prema dužnostima koje obavljaju“, naglasivši da nema informacija niti dokaza koji podržavaju upozorenja iz ambasade SAD.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije danas da
ruska strana nije dobila nikakve dokaze koji bi potvrdili istinitost upozorenja iz američke ambasade o mogućim terorističkim napadima u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Američka ambasada u Rusiji je 20. februara izdala upozorenje upućeno državljanima SAD o postojanju navodnih pretnji od terorističkih napada na javnim mestima u Moskvi, Sankt Peterburgu i „u oblastima pojačane napetosti duž rusko-ukrajinske granice“.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je u reagovanju na pomenuto upozorenje, postavila pitanje da li su SAD prosledile ruskoj strani informacije o mogućim napadima na Rusiju.

„Ako nisu, kako razumeti sve ovo?“, upitala je Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.