U trendu

Mostar: Ponovno prebrojavanje listića sa pojedinih birališta

MOSTAR – Gradska izborna komisija Grada Mostara počela je ponovno brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mesta na lokalnim izborima koji su nakon 12 godina održani u nedelju, 20. decembra.

Prebrojavanje se održava u prostorijama Ekonomske škole nakon što je CIK jednoglasno doneo odluku da se ponovo broje listići sa više od 70 od ukupno 150 biračkih mesta, iako nisu ni prvi put prebrojani, preneo je portal Klix.ba.

Predsednik Gradske izborne komisije Hilmo Džidelija kaže da se radi samo o tehničkim ispravkama te da ovaj proces neće uticati na rezultate izbora.

On je pojasnio kako se dogodilo da su pojedini kandidati imali više glasova nego politički subjekti kojima pripadaju te da se uočeni problemi u Mostaru ne bi ni primetili 15. novembra kada su izbori bili održani u ostalim opštinama i gradovima.

CIK je pozvao Gradsku izbornu komisiju u Mostaru da rasporedi nove članove izbornih komisija kako bi brojali listiće na mestima gde se sumnja u nepravilnosti.

Građani Mostara glasali su na 150 biračkih mesta i proces glasanja pratilo je 1.717 posmatrača, što znači da je svako biračko mesto bilo pod nadzorom 12 posmatrača, podseća Klix.ba.

Problemi na biralištima su se pojavili odmah pri otvaranju kada pojedini posmatrači nisu mogli da pristupe biralištima, nakon čega je intervenisala Gradska izborna komisija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.