U trendu

Mrtav pijan preplivao reku Kolorado – i ušao u istoriju

Velški kamiondžija postao je prvi čovek na svetu koji je preplivao reku Kolorado pored slavne Huverove brane. Pre njega, u proteklih deset godina, čak 275 ljudi je pokušalo da se upiše u istoriju na taj način, ali su svi tragično skončali, prenosi Blic.

Ono što je potpuno zapanjujuće u ovoj priči je činjenica da je Aron Hjuz (28) u reku skočio mrtav pijan i u takvom stanju nekim čudom uspeo je da prepliva 221 metar dugu opasnu vodenu granicu između Arizone i Nevade.

Hjuz je imao i neverovatnu sreću da je u trenutku tog suludog poduhvata devet od deset turbina na brani bilo isključeno. Kada je došao do drugog kraja obale, Velšanina nisu dočekali aplauzi, nego policijske lisice. Na kraju je morao da plati kaznu od 330 dolara.

„Ovde je bilo pakleno. Temperatura je dostigla 45 stepeni. U Las Vegasu smo slavili momačku zabavu i alkohola je bilo u izobilju. Sećate li se filma ‘Mamurluk’? Taj film je dosadan u poređenju s onim što se nama događalo“, rekao je Hjuz za Daily Post nakon čega je počeo da objašnjava šta se događalo pored brane.

„Stajali smo pored reke i sebi sam rekao ‘je*** sve ovo, idem da se okupam’. Spustio sam se do vode, otprilike izmerio udaljenost i pomislio: ‘ja to mogu!'“

Kako prenosi Blic, njegovi prijatelji, takođe pod uticajem alkohola, nisu ni pokušali da ga odvrate od suludog nauma. Štaviše, sve vreme su navijali.

Trebalo mu je oko 30 minuta da dođe do druge strane.

„Bio sam mrtav umoran već na pola puta, ali nisam mogao da odustanem. Voda me je sve vreme vukla prema brani…“

Nakon što je preplivao branu, policajci su ga priveli i kaznili.

„Nisam to očekivao. Pa nigde nema znaka da je plivanje zabranjeno“, rekao je Hjuz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.