U trendu

MSP CG: Da prestane nekorektan odnos prema građanima CG

PODGORICA – Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da nekorektna postupanja prema Crnoj Gori i njenim građanima moraju prestati.

Resor Đorđa Radulovića oglasio se povodom sinoćnjeg, kako su kazali, „grubog postupanja policije Republike Srbije prema sinu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića“, prenela je RTCG.

„Prilikom razgovora sa Oliverom Stamenkovićem, otpravnikom poslova u ambasadi Srbije u Podgorici, ponovljen je stav izrečen već više puta nakon iskustava naših poslanika na državnoj granici Srbije“, naveo je MSP Crne Gore.

„Posle neprijatnosti kćerki premijera Krivokapića koje su već jednom, iz bezbednosnih razloga, morale da napuste Beograd, dogodilo se da je njegovog sina, iako je reč o štićenoj ličnosti u pratnji pripadnika Uprave policije Crne Gore, Policija Republike Srbije pretresala potežući čak i oružje, te pravdajući svoj postupak naredbom, postupila na krajnje grub način“, dodaje se u saopštenju.

Iz crnogorskog Ministarstva su zbog pomenutog događaja izeazili veliku zabrinutost i apelovali da ovakav odnos srpskih vlasti odmah prestane.

„Nakon stava Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, da su lažni navodi da je ovde reč o maltretiranju, te da su u ovom slučaju postupali profesionalno i u skladu sa zakonom, mi i ovoga puta želimo da verujemo da je po sredi bila ‘neophodna provera’, kako je to saopšteno“, kazali su iz MSP Crne Gore.

Oni izražavaju nadu da će državni organi Srbije, osim objašnjenja koja nisu izostala ni prilikom prethodnih neprijatnosti, ovoga puta pokazati iskrenu i stvarnu volju da se ovakvi postupci ostave u prošlosti i da, kako su dodali, „delima pokažemo da možemo imati puno poverenje jedni u druge“.

„Želimo da verujemo da građanima i jedne i druge države, pa bili oni štićene ličnosti ili poslanici, ako ne postoji razlog za suprotno činjenje, možemo garantovani jednak tretman i puno uvažavanje. U to duboko verujemo jer građani obe zemlje to zaslužuju, jer veruju u prijateljstvo i najbolje namere. Naravno, komunikacija sa vlastima Srbije sa naše strane biće nastavljena, u dobroj veri da se sinoć dogodio veliki propust, a ne još jedno nekorektno postupanje prema našim državljanima, ili poruka Vladi ili premijeru“, zaključuje se u reagovanju MSP Crne Gore.

Ranije danas ovim povodom reagovali su i iz Vlade Crne Gore, koja je saopštila da je policija Republike Srbije izvršila grub atak na sina premijera Krivokapića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.