U trendu

„Mučenje je delotvorno – Protiv vatre moramo da se borimo vatrom“

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da smatra da je mučenje delotvorno jer, kako je ocenio, „protiv vatre moramo da se borimo vatrom“.

U intervjuu za TV ABC predsednik je rekao da će se posavetovati sa sekretarom za odbranu Džejmsom Matisom i s direktorom CIA Majkom Pompeom o tome šta se legalno može, a šta ne u borbi protiv širenja radikalizma.

Tramp je rekao da, dok radikalne grupe „odsecaju građanima ili drugima glave na Bliskom istoku, jer su hrišćani ili muslimani, ili bilo šta drugo…. mi ne smemo ništa da radimo. Ne igramo na ravnopravnoj osnovi“.

Ali, rekao je Tramp o korišćenju taktike mučenja, „apsolutno osećam da to radi“.

Osim toga, Tramp je naveo i da njegove akcije u vezi imigracije pokazuju da „počevši od danas“ SAD vraća kontrolu na svojim granicama.

Tramp je rekao da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povećanju bezbednosti obe zemlje, kao i da će blisko sarađivati po tom pitanju.

„Sačuvaćemo živote na obe strane granice“, rekao je Tramp, nakon potpisivanja direktiva o podizanju zida na granici sa Meksikom, prenosi AP.

Tramp je potpisao direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom, koji će biti dugačak 3.200 kilometara i izvršenje racija u gradovima koji štite ilegalne migrante.

U gradovima poput San Franciska lokalni zvaničnici, najčešće demokrate, odbijaju da sarađuju sa saveznim službenicima u akcijama protiv ilegalnih migranata.

Očekuje se da Tramp preduzme korake kojima bi se ograničile legalne migracije, uključujući izvršne naredbe koje redukuju broj izbeglica i blokiraju izdavanje viza ljudima iz nekoliko muslimanskih bliskoistočnih zemalja i sa severa Afrike, prenosi Rojters.

Kako se navodi, među tim zemljama su Sirija, Sudan, Somalija, Iran, Irak, Libija i Jemen.

(Tanjug, Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar