U trendu

Muke Medvedeva: „Trebaće nam milijarde za ovo što Putin hoće“

Novi-stari premijer Dmitrij Medvedev kaže da će Rusiji biti potrebno da potroši 8 biliona rubalja (125 milijardi dolara) dodatnog novca u narednih šest godina.

Sve to, kako kaže, kako bi se ispunili ekonomski ciljevi koje je u dekretima postavio predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi Rojters.

Navodi se da je Medvedev takođe kazao da će ruska vlada uskoro pripremiti predloge za promenu godina odlaska u penziju.

Medvedev je prethodno rekao da je spreman da učini sve za razvoj Rusije, ukolko bude izabran za tu dužnost.

„Želim da zahvalim predsedniku Putinu na ukazanom poverenju i za to što me je predložio za premijera. Tu nije reč samo o poverenju, već i o ogromnoj odgovornosti i u slučaju da budu donete određene odluke spreman sam da učinim sve za razvoj naše zemlje, Rusije“, rekao je Medvedev obraćajući se poslanicima Dume na plenarnom zasedanju na kojem se razmatra njegova kandidatura.

On je rekao i da je šef države naznačio koji su nacionalni ciljevi razvoja i da je to logika koju i vlada treba da sledi, prenosi Tas s.

Prema mišljenju Medvedeva, podrška makroekonomskoj stabilnosti i dalje je veoma važan zadatak, a tempo rasta mora da bude veći od onih zemalja koje po tom pitanju zauzimaju sredinu u svetu. Precizno planiranje, finansijski resursi, kadrovi i efikasni mehanizmi – ključni su elementi razvoja Rusije, dodao je Medvedev.

Rusija nema nameru da se izoluje od sveta i biće deo međunarodne agende, ističe kandidat za premijera. Predsednik Rusije Vladimir Putin je pred poslanicima ocenio da je vlada radila pošteno i profesionalno.

„Dmitriju Anatoljeviču nije potrebno posebno predstavljanje. Poslednjih šest godina on je vodio vladu zemlje. Dobro znate koliko su teške bile ove godine. Rusija i ceo svet suocili su se sa novim izazovima, situacija se dinamično menjala, za našu zemlju to je bilo akutno, a ponekad se čak činilo i dramatično“, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin pred poslanicima.

Uprkos teškoćama vlada je uspela da reši ne samo vanredne hitne zadatke, već istovremeno da sačuva perspektivu razvoja, stalno povećava ove mogućnosti usmerene na srednjoročne i dugoročne perspektive, rekao je Putin.

Putin je dodao da formiranje vlade treba da prode maksimalno brzo, prenosi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.