U trendu

MUP: Birački spisak za drugi krug predsedničkih izbora nepromenjen

PODGORICA – Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da birački spisak za drugi krug predsedničkih izbora, 2. aprila, ostaje nepromenjen.

Saopštenje MUP-a usledilo je nakon navoda u medijima da je broj upisanih od 8. marta, kada je birački spisak zaključen uoči prvog izbornog kruga koji je održan 19. marta, pa do 24. marta povećan za 1.500 upisanih birača.

„Birački spisak povodom predsedničkih izbora, kako za održani prvi krug, tako i za predstojeći drugi krug zaključen je 8. marta tekuće godine i shodno navedenom, broj birača upisanih u birački spisak Crne Gore povodom drugog kruga izbora za predsednika je 542.154“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ističu da se nakon zaključivanja biračkog spiska promene ne mogu unositi, a da je Ministarstvo 24. marta objavilo numerički tabelarni prikaz promena u biračkom spisku shodno raspisanim prevremenim izborima za poslanike u Skupštini Crne Gore, zakazanim za 11. jun.

„U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mestu prebivališta“, saopšteno je iz MUP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar