U trendu

MUP upozorio na vremenske neprilike u Crnoj Gori

PODGORICA – Crnogorski MUP upzorio je danas građane na nestabilne vremenske prilike koje se očekuju u narednim danima, a koje će pratiti obilne padavine i snažan vetar, ponegde i sneg.

MUP je pozvao građane da se blagovremeno priprema kako bi, kako se navodi, efikasno delovali, jer se očekuju smetnje u odvijanju i drumskog i pomorskog saobraćaja, kao i u elektroenergetskom sistemu.

Dodaje se da je Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Nevrme se očekuje tokom predstojeće noći i narednog vikenda, a osim jake kiše, sa južnim vetrom, posebno na severu i duž obale, gde će povremeno imati i olujni krakter, topiće se sneg na planinama i nižim predelima.

Za vikend se, navodi se, očekuje pad temperature pa će u planinskim predlima kiša preći u sneg.

Posebno obilna kiša, prema prognozi, očekuje se u širem regionu Orjena i Boke, planinskom zaleđu Jadrana prema Lovćenu-Cetinje, prema Nikšiću i Šavniku, zatim u širem regionu Podgorice u pravcu regiona Kolašin-Danilovgrad -Nikšić, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar