U trendu

Na Cetinju danas i poslanici DPS-a

CETINJE – Na Cetinju, gde od jutros protestuje grupa protivnika ustoličenja izabranog mitropollita Joanikija, prisutni su i funkcioneri DPS Mila Đukanovića, koji je takođe najavio dolazak u prestonicu, ako MCP ne odustane od tog isključivo verskog čina verskog čina u Cetinjskom manastiru.

Televizija Vijesti je prenela da su na Cetinju primećeni poslanici Demokratske partije socijalista, bivši ministar odbrane Predrag Bošković, Jevto Eraković, Aleksandar Bogdanović, Daliborka Pejović, Ivan Vuković, poslanik i portparol te stranke Miloš Nikolić…

Na Cetinju je, navode, i savetnik crnogorskog predsednika Veselin Veljović, koji je ranije u jednom autorskom tekstu za podgoričku Pobjedu pozvao pripadnike MUP-a da iskažu neposlušnost i ne poslušaju naredbe starešina.

Portal Vijesti je preneo da je deo lokala na Dvorskom trgu na Cetinju prestao da služi piće, a kako saznaju u 15 časova bi svi trebal da budu zatvoreni.

Na Dvorskom trgu grupa protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija ranije danas uklonila zaštitnu ogradu, intervenisala je policija i situacija u tom gradu je, kako se navodi, trenutno mirna.

Inače, glavni događaj ustoličenja biće obavljen sutra u cetinjskom manastiru, a za večeras je u Podgorici, u Hramu Hristovog vaskrćena, organizovan doček patrijarha srpskog Porfirija, koji će održati večernju liturgiju, a potom će se obratiti vernom narodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.