U trendu

Na sastanku SBUN sa Bajdenom zamenik stalnog prestavnika RUS

NJUJORK – Rusija je jedina država članica Saveta bezbednosti UN koja je na virtuelni sastanak sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom poslala zamenika, a ne stalnog predstavnika pri UN.

To je na Tviteru objavio prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

On je naveo da je Rusiju predstavljala zamenica stalnog predstavnika Ana Evstignjejeva i da nije govorila na sastanku, prenosi RIA Novosti.

Bajden je pozvao učesnike sastanka da rade na rešavanju sukoba u Mjanmaru, Etiopiji, Libiji, Siriji i Jemenu. Američki predsednik je takođe rekao da Vašington želi da demonstrira globalno liderstvo zasnovano na vrednostima i da se ponovo poveže sa međunarodnim institucijama, posebno sa UN.

Poljanski je za RIA Novosti rekao da na sastanku nije razgovarano o nedavnoj izjavi Bajdena da će ruski predsednik Vladimir Putin da će ruski predsednik Vladimir Putin „platiti“ za navodno mešanje u američke izbore i da ga smatra „ubicom“.

Posle te izjave, ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov pozvan je u Moskvu na konsultacije. Putin je Bajdenu, kao odgovor na izjavu, prvo poželeo dobro zdravlje, a potom izjavio da je spreman da u petak ili ponedeljak održi javni onlajn razgovor sa američkim predsednikom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.