U trendu

Nadzor u svim splitskim zdravstvenim ustanovama

ZAGREB – Hrvatsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su u toku inspekcijski nadozi u svim splitskim zdravstvenim ustanovama koje su učestovale u, kako se navodi, zbrinjavanju novinara Vladimira Matijanića, koji je u petak umro od posledica korona virusa.

Ministarstvo je poslalo inspekciju u KBC Split, županijski Zavod za hitnu medicinu i nadležnu ambulantu porodične medicine.

Nadzor obavljaju zdravstveni inspektori i viši zdravstveni inspektori, a uključeni su i specijalisti hitne medicine i infektologije.

Za donošenje stručnog mišljenja biće određeni i specijalista porodične medicine, specijalista imunologije, kao specijalista patologije.

Tokom zdravstveno-inspekcijskog nadzora biće uzete izjave svih zdravstvenih radnika koji su učestvovali, kako se navodi, u zbrinjavanju sada pokojnog pacijenta kao i preslikavanje celovite medicinske dokumentacije.

Na osnovu uvida u dokumentaciju, što uključuje i obdukcijski nalaz i patohistološku dijagnozu, stručnjaci će doneti mišljenje o tome da li je postupak zbrinjavanja proveden u skladu s pravilima struke ili je eventualno bilo propusta, prenela je Hina.

Splitsko Opštinsko državno tužilaštvo najavilo je da će provesti istragu zbog sumnje da je jedna ili više osoba počinila krivično delo nesavesnog lečenja što je, kako se navodi, prouzrokovalo smrt novinara Vladimira Matijanića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar