U trendu

Naftogaz: Napadi ostetili postrojenja za proizvodnju gasa

KIJEV – Ruski raketni napadi oštetili su ili uništili neke od ukrajinskih postrojenja za proizvodnju gasa, saopštila je danas državna energetska kompanija Naftogaz.

Izvršni direktor Naftogaza Oleksij Černišov rekao je da je Rusija izvršila „masovni napad“ na infrastrukturu kompanije za proizvodnju gasa Ukragasdobiča (Ukrgazvydobuvannia) u istočnoj Ukrajini, preneo je Rojters.

„Trenutno znamo za nekoliko objekata koji su uništeni. Drugi su pretrpeli oštećenja različitog stepena“, rekao je Černišov.

Premijer Ukrajine Denis Šmigal izjavio je ranije danas da su novi ruski raketni napadi bili usmereni na postrojenja za proizvodnju gasa i fabriku raketa, izvestila je agencija Interfaks Ukrajina.

Sirene za vazdušni napad oglasile su se u Odeskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Sumskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i u delovima Kirovogradske oblasti i oblastima Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod kontrolom Kijeva.

Zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko rekao je da je više eksplozija takođe prijavljeno u Dnjepru, gde su oštećena dva infrastrukturna objekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.