U trendu

Najavili krvavi Božić: Islamska država objavila preteće fotografije, (video)

Takozvana Islamska država objavila je fotografije koje bi mogle da se smatraju kao poziv na nove terorističke napade širom Evrope, uoči božićnih i novogodišnjih praznika, prenosi „Blic“.

https://www.youtube.com/watch?v=MZEAGxAywhE

Na jednoj od fotografija vidi se maskirana osoba kako stoji iza Deda Mraza sa vezanim rukama, dok je u pozadini londonska ulica Ridžent strit osvetljena božićnom rasvetom, navodi list.

„Uskoro na vašim praznicima“, napisano je na fotografiji na engleskom, francuskom i nemačkom jeziku.

Druga fotografija prikazuje krvavu ruku koja drži nož, fotošopom stavljenu na jedan od pariskih božicnih sajmova, a u pozadini se vidi Ajfelova kula.

https://www.youtube.com/watch?v=jV-tbZyX3O4

Te je slike presrela obaveštajna agencija za takozvani darknet, BlackOps Cyber. Oni kažu da je slika objavljena u 12 sati i 27 minuta. Slike su pronadene u čet grupi naziva ‘Vojska mudžahedina’, a izradio ju je i poslao korisnik pod imenom „Dr Almani“, navodi „Blic“.

Ove fotografije nastale su nakon što je nemacka policija uhapsila šest clanova ISIS-a koji su navodno planirali napad na božićni sajam na godišnjici prošlogodišnje tragedije u Berlinu.

Ovi Sirijci su uhapšeni tokom racija sa 500 policajaca u nemackim gradovima Kasel, Hanover, Esen i Lajpcig. Tužioci su najavili da su uhapšeni planirali napad kombinovanjem oružja i eksploziva. Takođe postoje izveštaji da bi cilj ovih planiranih napada mogao biti božićni sajam u Esenu 19. decembra, ali vlasti to još nisu potvrdile, prenosi list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.