U trendu

Najpoznatiji HR kockar koće da likvidira državnu banku?

ZAGREB – Najpoznatiji hrvatski kockar Jušte Puharić, kako za portal Index tvrdi njegov advokatski tim, pokrenuo je pred Hrvatskom narodnom bankom postupak likvidacije Hrvatske poštanske banke jer mu je na osnovu pravosnažne sudske presude dužna 30 miliona kuna, odnosno četiri miliona evra.

Opštinski građanski sud u Zagrebu presudio je 30. novembra prošle godine, a drugostepeni presudom potvrđeno je da je Hrvatska poštanska banka dužna da Puhariću isplatiti 12.677 miliona kuna, što sa kamatama i sudskim troškovima iznosi oko 30 miliona kuna.

Puharić, kojeg zovu i kraljem ruleta, u fokus javnosti je došao nakon što se saznalo da je bivšem čelniku Hrvatskog fudbalskog saveza Davoru Šukeru pozajmio osam miliona kuna. Veliki novac je navodno zaradio igrajući rulet širom Evrope, gde je VIP gost u najvećim kockarnicama i uložio ga u firme i nekretnine.

Pošto Puhariću Hrvatska poštanska banka nije u datom roku od 15 dana isplatila novac on je, navodi njegov advokatski tim, odlučio da pokrene postupak prisilne likvidacije banke, koja je, inače, u vlasništvu države.

Iz Banke, međutim tvrde da je Puharićevo pokretanje postupka likvidacije sasvim neutemeljno, jer za to, navode, nisu ispunjeni uslovi.

„Banka se ne slaže sa presudom, smatra je pogrešnom, zbog čega koristi raspoložive mehanizme pravne zaštite. Nakon što se ti mehanizmi iscrpe, Banka će bez odlaganja postupiti u skladu sa konačnim ishodom“, saopšteno je iz Banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.