U trendu

Najskuplja flaša votke na svetu, ukradena u Kopenhagenu – pronađena prazna (foto)

Flaša votke vredna oko 1,3 miliona dolara, ukradena iz prodavnice danskog kolekcionara u kafeu u Kopenhagenu, pronađena je netaknuta, saopštila je policija Kopenhagena na svom nalogu na Tviteru. Vlasnik flaše saopštio je danskim medijima da je boca pronađena prazna.

Flaša votke „Ruso-Balt“ ukradena je u sredu iz skladišta koje se nalazi u jednom od kafića u Kopenhagenu. Prema rečima vlasnika ekskluzivne boce, napadači su, najverovatnije, napravili duplikat ključeva i ušli u prostoriju u kojoj se čuva oko 1,2 hiljade boca kolekcionarskih pića i zadržali se u njoj samo nekoliko minuta.

​Flaša se odlikuje po tome što je napravljena od zlata i srebra, ukrašena slikom trkačkog automobila „Ruso-Balt“, a votka se sipa kroz mlaznicu sa dijamantima. Na čepu se nalazi amblem carske Rusije ukrašen dragim kamenjem.

„Boca je pronađena netaknuta i biće istražena“, saopštila je policija. „Nažalost, ona je prazna. Pronađena je na gradilištu“, rekao je vlasnik flaše Brian Ingeberg za „Ektra Bladet“, ali nije dao detalje.

HJÆLP …har for første gang brug for hjælp …Nogen har i nat været inde “med nøgle” og stjæle min vodka russo Baltique…

Gepostet von Vodkasamling / Vodkacollection am Dienstag, 2. Januar 2018

On je dodao da je izuzetno srećan što je kolekcionarski primerak otkriven. Ingeberg planira da bocu ponovo napuni ruskom votkom. On takođe razmišlja kako da zašti svoju kolekciju od budućih krađa.

Vlasnik je bocu iznajmio pre šest meseci od kompanije „Dartz Motorz“, koja proizvodi oklopne automobile i nastavlja tradiciju predrevolucionarne automobilske marke „Ruso-Balt“.

Sama boca poznata je i po činjenici da se na 15 sekundi pojavila u kadru serije „Kuća od karata“, u kojoj ekskluzivnu votku od „ruskog predsednika“ na poklon dobija američki predsednik Frenk Andervud, kojeg igra Kevin Spejsi.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar