U trendu

Napadač iz Luvra konačno progovorio

Osumnjičeni muškarac koji je uhapšen nakon što je u petak napao vojnike kod ulaza u muzej Luvr, u Parizu, konačno je progovorio i otkrio svoj identitet, kažu izvori francuskog pravosuđa.

On je do sada odbijao da govori, podseća Rojters.

„Tokom trećeg saslušanja juče, osumnjičeni je pristao da počne da govori sa istražiteljima, saopštio svoj identitet i prvu verziju činjeničnog stanja, izjavio je pravosudni izvor britanske agencija.

Osumnjičenog je u petak francuski vojnik pogodio u stomak i teško ranio, jer je mačetom prethodno nasrnuo na drugog vojnika iz redovne patrole kod čuvenog muzeja, uzvikujući „Alahu ekbar“, preneo je AP.

Na osnovu podataka iz njegovog telefona i zahteva za vizu, veruje se da je reč o Abdalahu El-Hamamiju (29), Egipćaninu koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u Francusku je ušao legalnim putem, letom iz Dubaija, 26. januara.

Istražitelji veruju da je on iznajmio skup apartman u blizini Jelisejskih polja.

Policija je ispitala i njegov nalog na Tviteru nakon što je desetak poruka objavio na arapskom u minutima uoči napada, a u jednoj od njih je napisao: „U ime Alaha… za našu braću u Siriji i borce širom sveta“.

AP je preneo i da je penzionisani policijski general Reda El-Hamami iz Kaira rekao francuskoj agenciji da veruje da je osumnjičeni njegov sin Abdalah, koji se nalazi, kako tvrdi, u Parizu na poslovnom putu, ali je naglasio da nije bilo naznaka da je njegov sin radikalizovan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar