U trendu

Napadi na poslanika su atak na državu, građanski mir i stabilnost

PODGORICA – Predsednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da napadi na lidere ovog saveza novost i poručio da sada očekuju adekvatno reagovanje tužilaštva tim pre što je Milan Knežević i predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu i član Veća za nacionalnu bezbednost.

„Ekstremistička ostrašćena politika podela koju sprovodi bivši režim daje opasne rezultate. Raspad starog režima prati i ekstremizam, jezik mržnje i nasilje“, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Poručio je da državni tužilac mora najoštrije da reaguje na svaki vid nasilja koji je politički ili nacionalno motivisan jer se radi o nasilju koje lako može eskalirati i destabilizovati zemlju.

„Napadi na lidere DF nisu novost, ali sada očekujemo od tužilaštva da adekvatno reaguje i procesuira napadače. Napadi na poslanika su atak na državu i građanski mir i stabilnost zemlje“, naveo je Medojević.

Napad na Milana Kneževića, ističe Medojević, je dodatno uznemirujući jer on obavlja važnu funkciju predsednika Odbora za bezbednost i odbranu i član je Veća za nacionalnu bezbednost i za njegovu ličnu bezbednost odgovorne su službe bezbednosti koje moraju profesionalno da rade svoj posao.

„Sudije prilikom postupanja u ovom predmetu moraju voditi računa o društvenoj opasnosti ovakvih napada i odrediti adekvatnu kaznu koja će preventivno delovati na sprečavanje nasilja i ekstremizma na političkoj i nacionalnoj osnovi“, naveo je Medojević.

Osumnjičeni za napad na lidera DNP Milana Knežević na podgoričkom Aerodromu, Ivan Gardašević, pušten je na slobodu, jer kako je saopšteno, sudija nije našao osnov za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Knežević je juče napadnut verbalno i fizički na podgoričkom Aerodromu Golubovci i o tome dao izjavu Centru bezbednosti Podgorica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar