U trendu

Narodna partija „zatrpava“ Zelene parlamentarnim pitanjima

BEČ – Mada u austrijskoj vladi to negiraju, odnosi između koalicionih partnera Narodne partije (OVP) i Zelenih nisu baš najbolji našta ukazuje i praksa narodnjaka da ministarstva na čijem čelu su Zeleni „zatrpavaju“ parlamentarnim pitanjima.

U proteklih par dana dve „zelene“ ministarke Alma Zadić i Leonore Gevesler dobile su pet poslaničkih pitanja.

OVP koriste ovaj instrument, koji se retko koristi među koalicionim partnerima, za kritiku ministarke pravosuđa Alme Zadić u vezi istrage afere „Ibica“ i ministarke ekologije Gevesler zbog politike saobraćaja, te evaluacije planiranog programa izgradnje putne infrastrukture.

Poslanici OVP Andreas Hanger i Volfgang Gerstl prebacuju ministarki Zadić da na ranija pitanja nije dala odgovore iako je na to pravno u obavezi.

OVP negira tvrdnje Zelenih da ih namerno „zatrpavaju“ pitanjima ukazujući da su Zeleni tokom postojeće koalicije uputili duplo više upita narodnjačkim ministrima.

Prema podacima OVP Zeleni su do sada uputili koalicionom partneru 67 poslaničkih pitanja od kojih 41 samo ministru unutrašnjih poslova Karlu Nehameru, a na drugoj strani OVP je uputila „svega“ 26 upita Zelenima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.