U trendu

Nastavljeni razgovori o Bregzitu

LUKSEMBURG – Pregovarači za Bregzit su se sastali ponovo danas u novom pokušaju da postignu sporazum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije krajem meseca.

Irska je saopštila da bi dogovor o Bregzitu mogao biti moguć u naredim danima, pošto su tehnički timovi Britanije i EU radili tokom vikenda, mada su obe strane rekle da postoje značajne razlike između njihovih pozicija u vezi irske granice.

Dolazeći na sastanak u Luksemburg, irski ministar spoljnih poslova Sajmon Kovini je rekao: „Što manje kažemo sada, to bolje“, prenosi AP.
„Dogovor je moguć, a moguć je ovog meseca. Možda je moguće postići ga i ove nedelje. Imamo još mnogo posla tamo“, rekao je Kovini.

I britanski premijer Boris Džonson složio se ocenom da su razgovor o sporazumu konstruktivni, ali da predstoji još puno posla, prenosi Rojters.

Džonsonov portparol je rekao da je Velika Britanija želela brži napredak, ali da su obe strane pod velikim vremenskim pritiskom početka Samita lidera EU.

Lideri EU, ukljucujući Džonsona, trebalo bi da se sastanu u Briselu u četvrtak i petak da vide da li je moguć dogovo o Bregzitu pre 31. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar