U trendu

Greškom otkrivene lokacije nuklearnog oružja NATO u Evropi?

U izveštaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mestima gde se čuva američko nuklearno oružje, saopštio je list „Vašington post“.
Ovaj izveštaj objavljen je još u aprilu pod nazivom „Nova era nuklearnog obuzdavanja?“, međutim ubrzo nakon izlaska u javnost on je obrisan, budući da se u njemu govori gde je tačno locirano oko 150 nuklearnih bojevih glava u Evropi.

Reč je o šest lokacija – šest baza: Klajne Brogel u Belgiji, Buhel u Nemačkoj, Aviano i Gedi-Tore u Italiji, Volkel u Holandiji i Indžirlik u Turskoj.

Američki list navodi i da je prošle sedmice objavljena i konačna verzija izveštaja, doduše ovog puta bez lokacija američkih nuklearnih raketa.

Autor ovog izveštaja, uprkos optužbama da je objavio poverljivu informaciju, rekao je da je sva informacija iz ovog dokumenta sakupljena iz javnih izvora.

Neimenovani izvor iz NATO-a je, međutim, rekao da ovo nije zvanični dokument Alijanse.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Radoslav Radović

    Tu nema ništa novo.To se odavno zna,kao što se takođe zna koji sateliti upravljaju tim raketama u slučaju da polete.Nije to nikakva tajna.Veliko je pitanje dali bi te rakete došle do programiranog cilja ili bi se vratile na mjesto odakle su pošle?Postoje indicije da se već to riješilo i da bi ubica mogao biti samoubica.To bi spasilo ovu planetu od zla koje se svima nama sprema.Zlikovci uživaju gledati kako strada nevin i nezaštićen svojet, pa bi prije nego crknu da nas razvale,zapale i otruju,ali po nekom prirodnom fenomenu,pojave se i ljudi koji svoj mozak koriste da spasu svijet i da mu pomognu da preživi.

Napišite komentar