U trendu

Nebenzja: Zalimo sto nije usvojena humanitarna rezolucija

NJUJORK – Moskva očekuje da će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija vremenom uraditi sve što može kako bi se ublažila humanitarna situacija u Ukrajini, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

„Žalimo što SB UN nije usvojio rezoluciju u kojoj se poziva na dogovoreni prekid vatre za evakuaciju civila, kako bi se rešila humanitarna pitanja. Bez obzira na to, očekujemo da članovi međunarodne zajednice koji to iskreno žele, učine sve da se olakša humanitarna situacija u Ukrajini i ublaži patnja civilnog stanovništva“, kazao je Nebenzja, preneo je TAS S.

Oglasio se i Peking, odnosno, predstavnik Kine u UN DŽang Đun, rekavši da žali što SB UN nije usvojio predloženu rusku rezoluciju o humanitarnoj situaiji u Kini.

„Činjenica da SB nije odobrio rezoluciju je za žaljenje. Kina je glasala za rezoluciju jer je želela da naglasi međunarodnoj zajednici važnost humanitarnog pitanja u Ukrajini“, rekao je Đun.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije u sredu usvojio nacrt ruske rezolucije o Ukrajini u kojem se poziva na dogovoreni prekid vatre za evakuaciju civila.

Za rezoluciju su glasale Rusija i Kina, a preostale članice SB UN bile su uzdržane, među kojima su Francuska, Velika Britanija, SAD, Indija, Irska, Kenija, Meksiko, Norveška, Albanija, Brazil, Gabon, Gana, UAE, podseća TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar