U trendu

Nebraska: Dvoje dece među žrtvama požara

PIRS – Dvoje dece školskog uzrasta je među poginulima u požaru koji je rano jutros izbio u kući u ruralnoj oblasti na severu američke savezne države Nebraska.

Lokalni dnevnik Norfolk dejli njuz navodi da su vatrogasci pozvani da intervenišu zbog požara u malom gradu Pirs u 5.46 ujutro i prenosi, pozivajući se na anonimni izvor, da je u požaru stradao „veći broj ljudi“.

Danas se niko nije javljao na telefone u vatrogasnoj službi Pirs, a žena koja se javila na telefon u kancelariji okužnog šerifa odbila je da komentariše požar, rekavši da će više informacija biti objavljeno kasnije, prenosi AP.

Međutim, direkcija javnih škola u Pirsu objavila je danas na svojoj Fejsbuk stranici da je srednja škola otvorena i u subotu za sve učenike koji traže podršku nakon „gubitka drugova iz srednje i osnovne škole u Pirsu“.

Vatrogasne ekipe su bile na licu mesta i u subotu poslepodne, a senator iz Norfolka Majk Flud nazvao je požar „neopisivom tragedijom“.

„Današnje vesti su bolne i teško ih je razumeti, ali znam da je duh zajednice u Pirsu otporan. Neka to bude uteha za ovu porodicu i naš region“, rekao je Flud.

Gradić Pirs, sa populacijom od oko 1.700 ljudi, nalazi se oko 210 kilometara severozapadno od Omahe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar