U trendu

Neće u teretanu: Ne treba mi teretana, vežbam više nego što mislite

Američki predsednik Donald Tramp kaže da mu teretana nije potrebna, uprkos savetima lekara, jer vežba „više nego što ljudi misle“ dok igra golf i trčkara po kompleksu Bele kuće.

„Radim vežbe. Mislim – hodam, trčim od zgrade do zgrade…“, rekao je Tramp Rojtersu, dan nakon što je lekar Bele kuće Roni Džekson izjavio da je predsednik odličnog zdravstvenog stanja generalno, ali da mora da smrša, bolje se hrani i češće radi fizičke vežbe.

Tramp, inače ljubitelj brze hrane, pohvalio je Džeksona – koji je bio lekar i njegovih prethodnika – ali izgleda da okleva kad je reč o predloženom korišćenju teretane Bele kuće, primećuje britanska agencija, kojoj je predsednik dao intervju u svom Ovalnom kabinetu.

„Mnogi idu u teretanu, vežbaju po dva sata… Viđao sam ja takve ljude… a onda im, kad napune 55 godina, zatrebaju nova kolena, novi kukovi, pa se posle time bave. Ja tih problema nemam“, rekao je Tramp.

Ipak, kaže da je spreman da promeni svoj režim ishrane, možda uvođenjem količinski manjih porcija i manje masnih obroka u Beloj kući.

Trampovi prethodnici, Barak Obama i Džordž V. Buš, svakodnevno su rado upražnjavali fitnes, ali Tramp nema takvu naviku, već, kako kaže, vežba igrajući golf, mada se obično vozi po terenu u golf vozilu.

Hodanje bi ga, objašnjava, na terenu zadržalo više nego što bi voleo, a „vreme ne želi da traći“.

Težak 108 kilograma i visok 1,90 metara, Tramp važi za osobu s prekomernom težinom, na granici gojaznosti, navodi britanska agencija.

„Većina nas bi mogla da izgubi po koji kilogram“, priznao je Tramp, pre nego što je odmerio Rojtersove reportere u Ovalnoj sobi, procenivši da „prilično dobro izgledaju“.

Što se tiče mentalnih sposobnosti, podsetio je na svoje izvanredne rezultate testa, a u tom kontekstu je ocenio da njegovi prethodnici Obama, Buš i Bil Klinton nisu više učinili kako bi umanjili pretnje Severne Koreje „jer su svi oni shvatili da će morati to da prepuste predsedniku koji je najbolje uradio testove“.

Kad je reč o fizičkom zdravlju, Tramp kaže da je ranije uspešno držao dijetu, ali ističe da je fizički snažan, a kao primer navodi da „kad šutne loptu, ona daleko ode“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar