U trendu

Nemačka kompanija spremna da preuzme aerodrom u Beranamacgora-be

PODGORICA – Nemačka kompanija „Elite-private-jet-sevice“ spremna je da već ove sedmice obezbedi novac i započne posao oko valorizacije aerodrome u Beranama, samo se čeka reč Vlade Crne Gore.

Vlasnik ove kompanije, Majk Štajnmiler rekao je za portal RTCG da je pripremio svu potrebnu dokumentaciju koja mu je do sada tražena, i da je imao četiri sastanka u Vladi Crne Gore.

“Novac može biti sutra u Crnoj Gori i možemo odmah krenuti u realizaciju planova. Potrebno je samo da dobijem odgovor na poslednji dopis koji sam poslao ili da me neko pozove. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv, i da na račun u Crnoj Gori legne novac za rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama” , tvrdi Štajnmiler.

U Beranama je, priče, bio njegov partner, a lično se četiri puta do sada sastao sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Štajnmiler (41) je bivši vojni pilot, a njjegova kompanija Elite-private-jet-sevice već četiri godine je partner Minhenske konferencije i zvanični je prevoznik, što, kako objašnjava, znači da ako nega delegacija ne dolazi svojim avionom u Minhen, onda usluge avio prevoza pruža Štajnmilerova kompanija.

On kaže da je prvi put ideju za stavljanje u funkciju beranskog aerodrome pokrenuo 2021. godine, u vreme vlade Zdravka Krivokapića, ali da tada nije naišao na razumevanje i niko tada nije hteo da ih primi na razgovor.

Štajnmiler je oženjen Berankom.

“Tražimo samo koncesije na dvadeset godina. Pustite nas da počnemo da radimo. Moj plan je bio da već u ovoj godini počnem sa radom, ali nisam naišao na razumevanje kod prethodne vlade. Onog trenutka kada dobijemo koncesije i krenemo u realizaciju planova, za samo godinu dana ćemo aerodrom staviti u funkciju. Politika me uopšte ne zanima”, rekao je Štajmiler.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar