U trendu

Nemačka: Pronađena devojčica nestala u Češkoj šumi

BERLIN – Osmogodišnja devojčica koja je pre dva dana nestala u Češkoj šumi, divljem, neprohodnom podrucju duž nemacko-češke granice, pronađena je danas živa.

U izjavi za nemačku novinsku agenciju DPA predstavnik bavarske policije je potvrdio da je Julija Sligers (8) pronađena u stanju hipotermije, ali ne i životno ugrožena, prenosi Rojters.

Stotine policajaca su bile angažovane u potrazi za Julijom koje je u nedelju nestala zajedno sa svojim bratom i rođakom u gustoj Češkoj šumi nakon što su se odvojili od porodice tokom pauze na sportskom pešačenju, preneo je ranije AP.

Dva dečaka, starosti šest i devet godina, pronađeni su u nedelju uveče u blizini bavarskog grada Valdminhena, ali devojčica se do danas vodila kao nestala.

U potragu je bilo ukljuceno oko 800 nemačkih i čeških policajaca i vatrogasaca, 40 obučenih pasa tragaca, helikopteri i dronova.

S obzirom da je Češka šuma veoma neprohodna i divlja, vlasti su apelovale na lokalno stanovništvo da se ne pridružuju potrazi kao dobrovoljci, jer bi u protivnom moglo nestati još ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.