U trendu

Nemačka: Ubica radnika na pumpi dobio doživotni zatvor

BERLIN – Nemački sud osudio je danas 50-godišnjeg muškarca na doživotnu kaznu zatvora, jer je prošle godine ubio radnika benzinske pumpe koji je insistirao da poštuje epidemiološka pravila zbog kovida-19 i da nosi masku preko lica, prenosi Rojters pozivajući se na nemačke medije.

Sud je, prema izveštajima nemačkih medija proglasio optuženog Maria N. krivim za ubistvo i osudio ga na doživotnu kaznu, navodi britanska agencija, uz napomenu da niko u sudu u Bad Krojcnahu nije u ovom trenutku bio dostupan da potvrdi presudu.

Nemac star 49 godina uhapšen je nakon ubistva 20-godišnjeg radnika pumpe, koje se desilo u septembru prošle godine u zapadnom nemačkom gradu Idar-Oberštajnu.

On je priznao ubistvo i naveo da je pucao „u afektu“, nakon što je službenik odbio da ga usluži jer nije imao masku kada je želeo da kupi pivo, a utvrđeno je da je u krvi imao manju količinu alkohola.

Nakon što je prvobitno odbio da stavi masku i napustio benzinsku pumpu, on se vratio sa maskom, ali ju je skinuo kada je prišao blagajni i nakon još jedne kratke rasprave pucao je radnku pumpe u glavu.

Žrtva je odmah umrla, a Mario N. je prvo pobegao, a kasnije se predao u policijskoj stanici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.