najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Netanjahu zadremao na ceremoniji u Ugandi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu snimljen je kako drema na ceremoniji obeležavanja 40-godišnjice oslobadjanja izraelskih taoca u Entebeu u Ugandi, na kojoj je govorio o svom bratu Jonatanu, ubijenom u toj legendarnoj operaciji.

Na video snimku postavljenom danas na Fejsbuku vidi se kako ga supruga Sara Netanjahu brzo budi, pošto je primetila da je zadremao, ali nije uspela da izbegne kamere.

Neki Izraelci su dremanje Netanjahua prokomentarisali na Tviteru. “Moram reći da je Bibijevo spavanje za vreme ceremonije jedna od najhumanijih stvari u vezi s njim otkako je na vlasti”, napisao je jedan tviteraš, koristeći nadimak Netanjahua.

Drugi tvitraš je naveo: “Nikada se s Bibijem nisam identifikovao više nego u ovom incidentu dremanja za vreme ceremonije”.

Uganda je bila prva stanica Netanjahuove posete potsharskoj Africi, započete juče. On se takodje sastao s liderima obližnjeg Južnog Sudana i Zambije. Posle posete Ugandi otputovao je u Keniju, a posetiće i Ruandu i Etiopiju pre nego što se u petak vrati u Izrael.
 
Cilj Netanjahuove turneje po potsaharskoj Africi je potraga za novim trgovinskim partnerima.

Govoreći u Entebeu blizu mesta upada na aerodrom 1976. godine, u kom je oslobodjeno oko 100 taoca, Netanjahu je rekao da ga je poseta duboko potresla i da simboliše promenu veza Izraela i Afrike.

“Tačno pre 40 godina izraelski vojnici su izveli istorijsku misiju u Entebeu. Pre četrdeset godina oni su sleteli u gluvo doba noći u zemlju koju je predvodio brutalni diktator koji je pružio utočište teroristima. Danas smo se sleteli usred bela dana da bi nas pozdravio predsednik koji se bori protiv terorizma”, rekao je izraelski premijer, a preneo Frans pres.

Netanjahuov brat Jonatan-Joni ubijen je dok je predvodio upad komandosa u Ugandi da oslobodi putnike u avionu Er fransa koji su otela dva Palestinca i dva Nemca.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike