U trendu

OVOLIKO novca je Makron potrošio za 3 meseca na šminku

Francuski predsednik Emanuel Makron potrošio je 26.000 evra na ulepšavanje, otkako je pre tri meseca stupio na čelo Francuske, piše pariski časopis „Puan“.

Makronova lična šminkerka je Jelisejskoj palati dostavila dva računa, jedan na 10.000 evra, a drugi na 16.000 evra, za troškove šminkanja predsednika tokom njegovih putovanja i uoči konferencija za novinare.

Savetnici Makrona su, posle pisanja tog lista, saopštili da će izdaci za ulepšavanje biti značajno smanjeni u budućnosti, kao i da je potrošena suma manja od cifre koju su trošili Makronovi prethodnici.

Na primer, njegov prethodnik Fransoa Oland trošio je kvartalno 30.000 evra na ulepšavanje, u šta je uključena i plata šminkerke. Osim toga, Oland je frizeru isplaćivao mesečnu bruto platu u iznosu od 9.895 evra.

Nikola Sarkozi je trošio nešto manje od Makrona, oko 8.000 evra mesečno.

Najnovija vest dolazi u trenutku kada Makronova popularnost opada, prema anketama javnog mnjenja, budući da samo 37 odsto glasača odobrava ono što Makron radi, što je značajno niže u odnosu na 57 odsto koliko ga je podržavalo posle održanih izbora u maju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)