Njujork post: Bajden nazvao Kamalu Haris predsednikom

NJUJORK – Američki portal Njujork post piše od tome kako je predsednik Džo Bajden dva puta u poslednje vreme nazvao potpredsednicu Kamalu Haris predsednikom SAD.

On je najpre u govoru održanom u četvrtak povodom podele oko 100 miliona vakcina u SAD Harisovu nazvao predsednikom, preneo je Njujork post.

„Sada kada smo predsednica Haris i ja virtuelno obišli vakcinacioni centar u Arizoni, jedna od medicinskih sestara koja obavlja vakcinaciju rekla je da je svaki ubod vakcinom kao davanje doze nade“, rekao je tada Bajden.

To, međutim, nije prvi „gaf“ predsednika, podsetio je Njujork post, navodeći da se isto dogodilo u decembru dok je Bajden govorio o tome zašto se javno vakcinisao.

„Učinio sam to da bi javnosti pokazao da treba da ima poverenje u vakcinu. Novoizabrani predsednik Haris primila je vakcinu iz istog razloga pred kamerama“, rekao je Bajden tada.

Kamala Haris je, inače, prva žena na mestu potpredsednika SAD, prva Afroamerikanka, koja ima i azijsko nasleđe s obzirom da joj je majka rođena u Indiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.