U trendu

Noćni Vukovi CG: Da li je skup za 19. februar prijavljen

PODGORICA – Predsednik Noćnih Vukova u Crnoj Gori Vukoman Bulatović uputio je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, od kojih traži odgovore na najavljeni “marš jedinstva sa Ukrajinom”, koji je planiran za 19. februar u Podgorici, a koji je na svom fejsbuk profilu objavio izvesni Mihailo Šmatov.

Bulatović je upitao Ministarstvo unutrašnjih poslova da li je skup prijavljen u skladu sa Zakonom, kao i da li je MUP, kako navodi, „upoznat sa izazivanjem verske i nacionalne netrpeljivosti i da li će sprečiti ratnohuškačku retoriku“.

„Sa fejsbuk profila izvesnog Mihaila Šmatova, navodno zaposlenog u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori, za suboru 19. februara u 12 časova najavljen je skup u Podgorici. Pod uslovom da se radi o stvarnoj ličnosti, a zbog ozbiljnosti posledica ovakve objave, molimo da nas izvestite o sledećem“, stoji u dopisu Bulatovića upućenom MUP-u, koje u celosti prenosi podgorički portal Borba.

Bulatović je, između ostalog, napisao da se obraća u ime članova ruskog moto kluba Noćni Vukovi, u ime, kako kaže, svih Rusa, Crnogoraca, Srba, Ukrajinaca i svih onih koji ne žele da ratnu histeriju sa rusko-ukrajinske granice prenose na „našu, ionako podelama i razdorom izranjavanu zemlju.

„Ratnohuškačka retorika i oni koji se njome koriste ne zaslužuju naše gostoprimstvo, a imajte u vidu da svaka akcija ima reakciju“, naveo je Bulatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar