U trendu

Novaković Đurović: Odluka o rušenju nelegalnih objekata Đukanovića zakonita

PODGORICA – Crnogorska ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović izjavila je danas da je odluka o rušenju nelegalnih objekata u vlasništvu odlazećeg predsednika Mila Đukanovića u Nikšiću apsolutno u skladu sa zakonom i da se objekti mogu zakonito srušiti.

Đukanovićeva advokat Neda Ivović ranije danas je kazala da odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kojom se nalaže rušenje nelegalnih objekata u vlasništvu porodice Đukanović predstavlja očigledno pravno nasilje i bezobzirno ignorisanje relevantnih propisa, kao i egzaktnih i lako proverljivih činjenica.

Novaković Đurović je za Vijesti kazala da je 29. marta „na objektu zalepljen poziv stranci da će 31. marta biti izvršen inspekcijski nadzor”.

Kaže i da je vlasnik objekta mogao da se pojavi i da eventualno da komentare.

Ona je ocenila da je rušenje objekata „apsolutno u skladu sa zakonom“ i da je inspektor samostalan u svom odlučivanju kada ima pravni osnov, jer su, kako dodaje, objekti podignuti suprotno planskoj dokumentaciji, prenosi RTCG.

„Dokaz da se inspektor isključivo vodio svojim nadležnostima na tom prostoru je da osim ovih objekata imate i pomoćne objekte, za koje mi nemamo nadležnost da ih kontrolišemo. Inspektor je obavestio Opštinu Nikšić koja je nadležna za te objekte“, zaključila je Novaković Đurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar