U trendu

Nove mere u HR: Produžena zabrana prelaska granice

ZAGREB – Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite danas je doneo tri nove odluke, koje se odnose na produženje postojećih mera, uključujući privremenu zabranu prelaska granica, kao i na uvođenje novih mera u Brodsko-posavskoj županiji, saopštilo je Ministarstvo unutarašnjih poslova.

Kako prenosi hrvatski Index, produženo je trajanje odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske do 19. novembra.

Takođe, trajanje postojećih epidemioloških mera u Zagrebu produženo je do 30. novembra.

Što se tiče Brodsko-posavske županije, uvedene su mere koje će biti na snazi od 2. do 30. novembra, a podrazumevaju da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za sprovodenje epidemioloških mera i dužni su da vrše pojačani nadzor pridržavanja propisanih mera.

Istovremeno, zabranjuju se posete korisnicima domova za starije i nemoćne, kao i korisnicima drugih ustanova socijalne zaštite, koje pružaju uslugu smeštaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.