U trendu

Novi proizvodi i tehnologije prikazani na Kineskom sajmu uvoza i izvoza

 Novi proizvodi i tehnologije privukli su veliku pažnju na 133. Kineskom sajmu uvoza i izvoza, koji je u subotu otvoren u Guangdžouu, glavnom gradu provincije Guangdung u južnoj Kini.

Sajam je poznat kao jedan od glavnih pokazatelja kineske spoljne trgovine, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Na sajmu je ove godine dodato novo izložbeno područje, uključujući industrijsku automatizaciju i inteligentnu proizvodnju, novu energiju i pametna vozila.

Tri leteća automobila, kompanije „Ehang# iz Guangdžoua, privukla su brojne kupce i posetioce. Vozila su namenjena prevozu putnika, spasavanju od požara u visokim zgradama, odnosno prevozu tereta.

Autobusi, taksi-vozila i perači bez vozača, iz druge lokalne kompanije „Virajd“ privukli su izlagače iz drugih provincija Kine i Meksika, Rusije i zemalja Bliskog istoka.

Pored toga, ove godine je predstavljeno 800.000 novih proizvoda onlajn, među kojima je oko 500.000 zelenih i proizvoda sa niskim sadržajem ugljenika, što pokazuje na to da se preduzeća sve više fokusiraju na „zelene“ proizvode sa niskim sadržajem ugljenika i ekološki prihvatljive proizvode.

Sajam, koji je prvi put održan 1957.godine, poslednjih godina svedoči modernizaciji industrijske strukture. Istraživanja pokazuju da je tokom poslednjih nekoliko godina sajam prešao sa dugotrajne odeće, obuće i šešira na visoke tehnološke proizvode kao što su nova energija,elektromehanička oprema sa visokom dodatom vrednosti i inteligentni roboti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar