U trendu

Novi Zeland: Broj poginulih u ciklonu „Gabrijel“ povećao se na devet

VELINGTON – Broj poginulih u oluji „Gabrijel“ na Novom Zelandu povećao se danas na devet, a i dalje traje potraga za nestalima u nevremenu.

Ciklon je u nedelju pogodio Novi Zeland u regionu Severnog ostrva, a policija je saopštila danas da je u oluji poginula jedna osoba u Hoks zalivu, čime se broj poginulih povećao na devet.

Gotovo 5.000 ljudi od petka uveče je registrovano kod policije jer nije u kontaktu sa prijateljima ili porodicom od udara ciklona, saopštile su vlasti.
Policija pretpostavlja da mnogi nemaju pristup komunikacijama jer je oko 62.000 objekata ostalo bez struje.

U toku je saniranje posledica oluje i obilnih padavina koje su dovele do blokade puteva, rušenja mostova i poplavljenih domova.

Premijer Novog Zelanda Kris Hipkins nazvao je u petak ciklon „Gabrijel“ najvećom prirodnom katastrofom koja je pogodila tu zemlju u ovom veku i upozorio da će broj poginulih verovatno biti povećan kada bude uspostavljen kontakt sa odsečenim stanovnicima.

Katastrofa dolazi nakon što su najveći novozelandski grad Okland prošlog meseca pogodile rekordne padavine koje su izazvale poplave u kojima su poginule četiri osobe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar