U trendu

Novozelandska premijerka mirno nastavila TV intervju u sred zemljotresa

Novozelandska premijerka Džasinda Ardern jedva da je trepnula kada je udario zemljotres dok je jutros davala televizijski intervju uživo.

Ona je prekinula voditelja Njuzhaba (Newshub) Rajana Bridža da mu kaže šta se dešava u kompleksu parlamenta u glavnom gradu zemlje Velingtonu.

„Mi ovde imamo mali zemljotres Rajane, zapravo dosta pristojan zemljotres ovde“, rekla je premijerka gledajući oko sebe. „Vidiš li stvari kako se pomeraju iza mene“, dodala je ona.

Zemljotres magnitude 5,6 zabeležen je danas u okeanu oko 100 kilometara severoistočno od Velingtona, prema američkom Geološkom institutu.

Zemljotres je udario nešto pre 8.00 po lokalnom vremenu i osetilo ga je hiljade Novozelandjana koji su se spremali da počnu radnu nedelju.

Potres je bio dovoljno jak da ruši stvari sa polica i zaustavi saobraćanje vozova. Medjutim nije bilo prijava o nekoj većoj šteti ili povredama.

Ardern je nastavila intervjuu, i rekla domaćinu da je potres stao.

„Dobro smo Rajan. Ja nisam ispod bilo kakvih visećih svetala, izgleda kao da sam na strukturno dobrom mestu“, rekla je ona.

Novi Zeland se nalazi na pacifičkom vatrenom pojasu i nekad ga zovu „Drhtava ostrva“ zbog čestih zemljotresa.

U zemljotresu 2011. u gradu Krajstčerču poginulo je 185 ljudi i razoren veliki deo centra grada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.