U trendu

O zločinima u SA i Srebrenici na konferenciji u Moskvi

BANJALUKA/MOSKVA – U Moskvi će 14. septembra biti održana međunarodna konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati nezavisnih međunarodnih komisija o istraživanju događaja u Sarajevu i Srebrenici tokom građanskog rata u BiH od 1991. do 1995. godine, saopšteno je iz Fonda Gorčakov.

Konferencija „Rezultati rada nezavisnih međunarodnih komisija: srpske žrtve u građanskom ratu u Sarajevu 1991-1995. godine i žrtve svih naroda na području Srebrenice 1991-1995. godine“ biće održana u sedištu tog fonda.

Na sajtu Fonda je saopšteno da konferenciju organizuju u saradnji sa Međunarodnim institutom za razvoj naučne saradnje, uz podršku Ruskog saveta za međunarodne poslove, prenela je Srna.

Učesnici konferencije biće predsedavajući i članovi dve nezavisne međunarodne komisije.

Podseća se da su komisije imenovane početkom 2019. godine, a da su posao završile krajem 2020.

Komisije su, kako se navodi, činile grupe nezavisnih međunarodnih stručnjaka iz Rusije, SAD, Izraela, Njemačke, Francuske, Austrije, Italije, Srbije, Australije, Nigerije, ?apana.

Kao rezultat ozbiljnog i multidisciplinarnog rada stvoren je jedinstveni materijal koji se tiče vojnih, političkih, ekonomskih i psiholoških aspekata građanskog rata u BiH 90-tih godina, kao i njegove sadašnje posledice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar