U trendu

Obama drastično skratio spisak gostiju za rođendan

VAŠINGTON – Bivši predsednik SAD Barak Obama drastično je smanjio spisak gostiju koji je planirao za današnji 60. rođendan zbog bojazni oko visokozaraznog delta soja, rekla je njegova portparolka Hana Hankins.

Rođendanska zabava za bivšeg predsednika je prvobitno trebalo da se održi u vili u Marta Vinjardsu (država Masačusets) na otvorenom i da bude u skladu preporuka Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), a za goste je bio predviđen test na kovid, rekao je izvor za CNN.

Više od 400 gostiju, uključujući poznate ličnosti i bivše saradnike, kao i 200 članova osoblja, trebalo je da prisustvuje događaju.

Ali sada, žurka je svedena samo na najbližu familiju i bliske prijatelje.

„Ova žurka na otvorenom je planirana pre nekoliko meseci, uz poštovanje zdravstvenih prekoruka. Međutim, zbog širenja delta soja prethodnih nedelja, predsednik i gospođa Obama su odlučili da značajno smanje spisak gostiju“, rekla je Hankins.

Ona je dodala da je „predsednik Obama zahvalan što mu mnogi šalju rođendanske čestitke sa svih meridijana i jedva čeka da vidi prijatelje i poznanike“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.