U trendu

Obama krenuo na put u Saudijsku Arabiju, Britaniju i Nemačku

Predsednik SAD Barak Obama otputovao je danas iz Vašingtona u Saudijsku Arabiju, prvu etapu na šestodnevnom putovanju tokom kojeg će još posetiti i Veliku Britaniju i Nemačku.

Sa njim putuju njegov portparol Džoš Ernest i savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs. Supruga Mišel pridružiće mu se u Londonu.

Obama treba sutra da se sastane sa saudijskim kraljem Salmanom. Medju temama o kojima će razgovarati su borba protiv ekstremista, sukobi u Siriji i Jemenu kao i nekoliko spornih pitanja kao što su Iran ili moguća uloga Saudijske Arabije u napadima od 11. septembra 2001. godine, navodi agencija Frans pres.

Narednog dana Obama će učestvovati na smitu Saveta za saradnju zemalja Zaliva (GCC), koji uključuje Saudijsku Arabiju, Bahrein, Ujedinjene Arapske Emirate, Kuvajt, Katar i Oman.

Američki predsednik otputovaće zatim u London gde će boraviti od 21. do 24. aprila. On će tu ponoviti da je za ostanak Britanije u sastavu Evropske unije i ručaće sa kraljicom Elizabetom Drugom.

On će se sastati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel 24. aprila, a narednog dana trebalo bi da govori o pitanju izbeglica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.