U trendu

Obaveštajna služba SAD: Rusija se meša u izbornu kampanju

VAŠINGTON – Američki obaveštajni zvaničnici rekli su poslanicima prošle sedmice da se Rusija meša u izbornu kampanju 2020. godine od ciljem da se baci sumnja na integritet glasanja i pruži podrška ponovnom izboru predsednika Donalda Trampa, izjavila je danas osoba upoznata sa slučajem.

Osoba koja je govorila pod uslovom da ostane anonimna zbog osetljivosti pitanja, navela je da su Trampovi republikanski saveznici u Odboru za obaveštajnu službu u Predstavničkom domu koji je pod kontrolom demokrata, doveli u pitanje procenu zvaničnika Kancelarije za nacionalnu obaveštajnu službu prošlog četvrtka, preneo je Rojters.

„Republikanci su reagovali kako biste očekivali. Poludeli su“, rekla je neimenovana osoba i dodala da su oni doveli u pitanje obaveštajnu službu.

Oni su upozorili Odbor na poverljivom sastanku da Rusija radi na tome da se baci sumnja na integritet glasanja zakazanog za 3. novembar, istovremeno pružajući podršku izboru Trampa za drugi četvorogodišnji mandat.

„Oni (Rusi) favorizuju jednog kandidata dok to rade“, rekla je neimenovana osoba i dodala da su oni koji su o tome izvestili identifikovali tog kandidata kao Trampa.

Izvor je odbio da iznese druge detalje.

„Njujork tajms“ je izvestio u četvrtak dan nakon brifinga, da je Tramp je ukorio vršioca dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe Džozefa Magvajera jer je dozvolio da se njegovo osoblje pojavi pred Odborom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.