U trendu

Obilne padavine na Madagaskaru, 10 ljudi stradalo

ANTANANARIVO – Obilne padavine na Madagaskaru izazvale su poplave u delovima glavnog grada Antananariva u kojima je stradalo 10 osoba, a još 12.000 stanovnika je ostalo bez domova, saopštili su danas zvaničnici te zemlje.

Zvaničnici su upozorili na potencijalna klizišta u glavnom gradu s obzirom na to da se očekuje nastavak padavina, kao i mogućeg ciklona koji se približava ostrvu u Indijskom okeanu, prenosi agencija AP.

Predsednik Andri Radžoelina sazvao je hitan sastanak zbog poplava, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako su naveli zvaničnici, najmanje 2.400 domova u prestonici je poplavljeno, a od posledica obilnih padavina srušilo se šest kuća.

Tri gimnazije u gradu se koriste za smeštaj raseljenih porodica.

„Apelujemo na stanovnike Antananariva i okolnih opština da napuste područja sa visokim rizikom od klizišta i mesta gde postoji opasnost od pada drveća i urušavanja kuća“, saopštio je generalni direktor Nacionalne kancelarije zadužene za upravljanje vanrednim situacijama Elak Andrijankaja.

„Prema meteorološkim prognozama, postoji veliki rizik od ciklona u Indijskom okeanu do kraja ove nedelja“, poručio je on i pozvao stanovnike istočnih delova ostrva na oprez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar