U trendu

Objavljen stravični snimak pada žičare u Italiji u kojoj je poginulo 14 osoba

Na društvenim mrežama pojavio se snimak trenutka strašnog pada žičare u Italiji krajem maja, a u ovoj tragediji život je izgubilo 14 osoba. U međuvremenu je uhapšeno troje ljudi jer su bili odgovorni za postavljanje bezbednosnog sistema kako bi se izbeglo kašnjenje žičare.

Do pada je došlo kad je žičara prevozila putnike od grada Strese do planinskog vrha Motarone. Oko 300 metara od vrha, žičara je pala na zemlju, a od 15 putnika preživelo je samo jedno dete.

Na snimku nadzornih kamera vidi se kako se žičara normalno penje prema svom odredištu bez većih poteškoća. Nakon što dolazi do vrha, kada bi trebalo da se spoji na stanicu, kabina žičare naglo se odvojila i nekontrolisano počela da pada prema dnu. Oko 300 metara od dna, kabina se odvojila od užeta i pala na tlo.

Spasilačke službe imale su problema s dolaskom na mesto pada jer je teren jako nepristupačan pa se u jednom trenutku i vatrogasno vozilo prevrnulo na planini. Dvoje dece odmah je prebačeno u bolnicu, ali je jedno dete kasnije je preminulo od preteških povreda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar