U trendu

Objavljeni novi snimci pada aviona, nađena crna kutija (video, foto)

Broj žrtava avionske nesreće indijskog Boinga-737 kompanije Er Indija Ekspres porastao je na 18, a broj teško povređenih je 16, saopštile su lokalne vlasti države Kerala na jugu Indije. Istražitelji su na mestu nesreće našli i crnu kutiju aviona.

„Svi povređeni putnici su zbrinuti u lokalnim bolnicama, gde su testirani i na prisustvo virusa korona“, izjavili su lokalni zvaničnici, prenosi Tanjug.

Avion kompanije Er Indija Ekspres sa 190 putnika i članova posade u petak je skliznuo sa piste i prepolovio se na aerodromu u indijskom gradu Kerala.

​Kako su preneli indijski mediji, avion koji je dolazio iz Dubaija prinudno je sleteo, a do nesreće je došlo u trenutku kada je u tom delu Indije padala jaka kiša.

​Ministarstvo za civilnu avijaciju Indije saopštilo je da se avion nije zapalio, da su i pilot i kopilot nastradali, kao i da će istraga pokazati šta je bio uzrok pada aviona koji je prevozio Indijce koji nisu mogli da se vrate u zemlju zbog putnih restrikcija uvedenih da bi se sprečilo širenje virusa korona.

​Ovo je najteža nesreća putničkog aviona u Indiji od 2010. godine.

​Crna kutija koja je nađena na mestu nesreće trebalo bi da odgovori da li je bilo propusta posade ili tehničkih problema.

​Prema dosadašnjim podacima, pilot je jednom pokušao da sleti i odustao, a prilikom drugog pokušaja došlo je do nesreće.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar