U trendu

Objavljeni satelitski snimci velikih poplava u Rusiji (video)

Ruska državna kompanija „Roskosmos“ objavila je satelitske snimke poplava u Irkutskoj oblasti. Inače, kompanija sarađuje sa Ministarstvom za vanredne situacije Rusije i vrši informacionu podršku resora.

Nekoliko kosmičkih aparata fotografisalo je region koji je nastradao od poplava i poslalo je fotografije u Nacionalni centar za upravljanje u kriznim situacijama Ministarstva za vanredne situacije.

Na snimku se vidi veličina teritorije zahvaćene poplavama. Između ostalog, na jednoj fotografiji se vidi rejon grada Nižnjeudinska koji je pogođen poplavama.

Režim vanredne situacije uveden je u Irkutskoj oblasti zbog poplava u šest regiona: Tulunskom, Čunskom, Nižnjeudinskom, Tajšetskom, Ziminskom i Kujtunskom. Prema podacima regionalnog Ministarstva za vanredne situacije, u oblasti je potopljeno skoro 7.000 kuća. U ovom trenutku vodostaj reka opada, situacija se stabilizuje.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Anonimni

    Anonimni Kraj ove planete ce stici mnogo, mnogo, godina nakon nestanka „“ljudi“ i uopshte zivog sveta. Ne radi se o planeti nego o zivotu na planeti. Mars, Venera, Merkur… su planete, bet zivota ali su planete i posoje i pistojace…… Nekoliko polava nece unishtiti planetu.

  2. Anonimni

    Polako, ali sigurno, stiže kraj ove planete.

Napišite komentar