U trendu

Od sukoba u Ukrajini do sada izbeglo oko 1,5 miliona ljudi

LAVOV – Dok vojna intervencija Rusije u Ukrajini ulazi u 11. dan, očekuje se da će danas broj ukrajinskih izbeglica dostići 1,5 miliona.

Bežeći vozovima iz zone oružanih sukoba, hiljade premorenih i uplašenih žena i dece stigle su u Lavov u zapadnoj Ukrajini, a ukrajinska železnica angažovala je dodatne kompozicije kako bi se transportovali iz zone žestokih oružanih borbi na istoku zemlje, prenosi Rojters.

U međuvremenu, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ocenio je da su sankcije Zapada i izolacija Rusije slične objavi rata.

Izraelski premijer Benet, koji je juče doleteo u Moskvu, postao je prvi svetski lider koji se sreo licem u lice sa Putinom od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Benet se nakon sastanka u Kremlju sreo i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim pokušavajući, u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskom i Nemačkom, da posreduje u okončanju rata.

Kremlj je najavio da će se predsednik Putin danas sastati i sa Redžepom Taipom Erdoganom, predsednikom Turske koja je članica NATO, a deli pomorsku granicu i sa Ukrajinom i sa Rusijom.

U međuvremenu iz Kijeva je najavljeno da će se treća runda pregovora sa Rusijom o prekidu vatre biti održana sutra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.