U trendu

Odbacena krivicna prijava protiv lidera stranke Resni. ca

LJUBLJANA – Slovenačko tužilašstvo odbacilo je krivičnu prijavu policije protiv Zorana Stevanovića, lidera vanparlamentarne stranke Resni.ca (Istina), zbog sumnje da je pozivao ljude na proteste protiv antikovid mera, navodi se u saopštenju stranke.

Stevanović, jedan od glavnih pokretača protesta protiv uvođenja kovid propusnica, priveden je 5. oktobra u Ljubljani tokom protesta koji je prerastao u nasilje, podseća slovenačka agencija STA.

Stevanović, bivši policajac, zapravo se predao tokom protesta nakon što je bio pod „konstantnom pretnjom da će biti uhapšen za vreme protesta“, saopštila je ta stranka.

Određeno mu je zadržavanje u policiji, ali je pušten nakon što je policija izvršila pretres njegove kuće i prostorija stranke u Kranju.

Opšta uprava policije podnela je protiv Stevanovića krivičnu prijavu zbog sumnje da je podsticao na otpor, ali je državni tužilac u Kranju prijavu odbacio 24. decembra, što, po navodima stranke, dokazuje da su pritvor i pretresi bili nezakoniti, a zbog čega najavljuju tužbu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.