U trendu

Održana komemorativna sednica-tuguju Cetinje i cela CG

CETINJE – U Vladinom domu na Cetinju održana je danas komemorativna sednica povodom tragedije koja je pogodila taj grad i u kojoj je stradalo 11 osoba.

Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković naglasio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

„Od prekjuče je naš grad okovan tugom i nevericom. Nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom, neobjašnjivom napadu. Ovakav dan se ne pamti. Teško je prihvatiti da ovo nije samo jedan ružan san iz kojeg jedva čekamo da se probudimo. Teško je prihvatiti da naše sugrađane, prijatelje, kolege, nećemo više sretati gradom“, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.

„Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, naše Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo neizbrisivi deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi“, naveo je on.

Potpredsednik gradske Skupštine Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada dosad.

„Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u bolu sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa“, kazao je Stanić i članovima porodica rekao da ne postoje reči utehe za njih.

„Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cela Crna Gora, a reči podrške stigle su sa svih strana, iz gradova regiona i Evrope“, naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru „kao mnogo puta dosad, nažalost, ujedinila tuga“.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsednik države Milo Đukanović.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.