U trendu

Oglasila se Putinova navodna ljubavnica: Situacija u Jugoslaviji ih nije brinula…

Bivša ritmička gimnastičarka i osvajačica olimpijskog zlata u Atini 2004. godine Alina Kabajeva izjavila je da je odnos međunarodnih sportskih organizacija prema Rusiji najsramotniji čin u istoriji svetskog sporta.

Kabajeva se oglasila povodom izbacivanja ruskih sportista s najvećih sportskih takmičenja i bila je izrazito kritična prema takvom načinu postupanja prema Rusima, a naročito je pogodila zabrana nastupa ruskim i beloruskim sportistima na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

„Verujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u istoriji svetskog sporta. Vođstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vreme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova ‘briga’ za svet licemerna je kao i borba za čisti sport“, rekla je za dnevnik Sport Express.

„Nisu se brinuli i nisu izbacili iz takmičenja nijednu državu koja je učestvovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. Međutim, sportski zvaničnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila da zaštiti Donbas i Lugansk od nacista“, dodala je Kabajeva, koja je zbog korišćenja dopinga 2001. ostala bez pet zlatnih medalja sa Svetskog prvenstva.

Navodno je bila u vezi s Vladimirom Putinom

Alina Kabajeva godinama je punila medijske stupce svojom navodnom vezom s ruskim vođom Vladimirom Putinom, a onda je nestala iz javnosti. Povukla se kada su počele da kruže glasine da je trudna, a u maju 2019. godine ruski novinar Sergej Kanev, koji je bio blizak s obaveštajnim službama, objavio je da je Alina rodila muške blizance. S Putinom je navodno dobila dete i 2015. godine.

Kabajeva je 2000. godine na Olimpijadi u Sidneju osvojila bronzanu medalju u gimnastici i zlatnu medalju u Atini četiri godine kasnije. Ruskom predsedniku navodno je zapela je za oko upravo u Atini, a i on sam je veliki ljubitelj sportova poput džudoa i hokeja na ledu.

Nakon što se penzionisala 2005. godine, Kabajeva je osam godina sedela u ruskom parlamentu i bila je članica Putinove stranke. S Putinom su mediji počeli da je povezuju 2008. godine, a pisalo se da ruski predsednik zbog nje namerava da se razvede od svoje supruge. Tabloid koji je otkrio vesti ubrzo se ugasio, a vlasnici su kao razlog naveli finansijske poteškoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.