U trendu

Oko 4.000 radnika „Amazona“ dobilo netačne rezultate testa

LONDON – Blizu 4.000 zaposlenih u kompaniji „Amazon“ je dobilo netačne rezultate testova na kovid, nakon greške.

Privatni rezultati testova koji su podeljeni sa Nacionalnom zdravstvenom službom (NHS) u Velikoj Britaniji su dali 3.853 netačnih rezultata 13. februara, potvrdila je vlada, a preneo BBC.

Zaposlenima je prvo rečeno da su negativni na kovid, a onda su dobili potpuno drugu poruku, dodaje se.

Kol centar službe „Testiraj i pronađi“ pri NHS-u je dobio više od 500 poziva zaposlenih.

„Amazon“ je saopštio da je ispoštovao instrukcije NHS-a, da su zaposleni upoznati s greškom i podržali ih da „preduzmu odgovarajuće korake.“

Ministarstvo zdravlja i socijalne nege je saopštilo da je svim zaposlenima kojima je pogrešno naređeno da se samoizoluju rečeno u kratkom roku da ne treba to da rade.

U pisanoj poruci, koju je video BBC, jedan radnik iz magacina je rekao da im je rečeno da su negativni na kovid u petak, a dan kasnije im je rečeno da su pozitivni i da moraju da se samoizoluju.

Sledeća poruka koju su dobili bila je da je u pitanju bila „sistemska greška“.

Radnik iz kol centra pri Nacionalnoj javnoj službi je rekao da je tim za koji radi primio više od 500 poziva zaposlenih iz „Amazona“ u subotu.

„Ne samo da je uticalo na osoblje već i na njihove porodice i na čitava domaćinstva. Partneri i deca zaposlenih u Amazonu su takođe morali da se samoizoluju, zbog čega su neki izgubili prihode“, rekao je radnik kol centra koji je želeo da ostane anoniman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.